Wat zijn de voordelen van een makelaar?

Wil jij je woning verkopen? Dat kun je natuurlijk doen zonder de hulp van een makelaar, maar de hulp van een professional kan wel heel handig zijn in dit geval. Een makelaar kan er namelijk voor zorgen dat je woning sneller of tegen een hogere prijs wordt verkocht. In deze blog zetten we de voordelen van het inschakelen van een makelaar voor je op een rijtje. En ben je nog op zoek naar een goede makelaar in Roosendaal? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Ludo van der Eijken.

Een makelaar kent de lokale huizenmarkt

Een koper zoeken voor je huis kan een heel lastig klusje zijn. Je moet een goede advertentie opstellen, ervoor zorgen dat je advertentie goed wordt gevonden tussen alle andere advertenties, telefoontjes en vragen van geïnteresseerden beantwoorden en bezichtigingen regelen. Een makelaar is een expert op dit gebied, en kan ervoor zorgen dat je woning op de juiste manier wordt aangeboden. Hij kent de lokale huizenmarkt en weet dus ook wat het beste zal werken voor jouw huis. Zo kan de makelaar je huis aanbieden op Funda en andere huizensites. Bovendien kan de makelaar het contact met potentiële kopers afhandelen.

Papierwerk en regels

Als je je huis verkoopt, wil je natuurlijk zeker zijn van een goed verloop van de verkoop zonder problemen achteraf. Een makelaar kan je hiervan verzekeren, omdat hij op de hoogte is van alle regelgeving. Zo ben je zeker van kwaliteit en deskundigheid en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan!

Onderhandelen

Heb je een potentiële koper gevonden die oprecht geïnteresseerd is? Dan zal er moeten worden onderhandeld. Veel verkopers vinden het onderhandelen over de prijs een vervelend klusje, omdat ze bang zijn om de relatie met de mogelijke koper te verpesten. Maar aan de andere kant wil je natuurlijk wel een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je woning. Daarom is een makelaar de perfecte persoon om te onderhandelen. Van de makelaar wordt namelijk verwacht dat deze stevig onderhandelt, waardoor de relatie minder snel wordt aangetast. Bovendien hebben makelaars veel ervaring met onderhandelen, waardoor ze een zo hoog mogelijke verkoopprijs kunnen realiseren.

Minder stress

Een huis verkopen kan best wat stress opleveren. Je hebt onzekerheid over het feit of het huis verkocht gaat worden, binnen welke termijn en voor hoeveel geld. Als je het proces van het verkopen van je huis overlaat aan een deskundige, zal dit zorgen voor minder stress.

Meer tijd

Bovendien kost het verkopen van je huis veel tijd. Er komt heel veel papierwerk bij kijken, er moet contact worden gelegd met geïnteresseerden en er moeten bezichtigingen worden geregeld. Een makelaar neemt je dit allemaal uit handen, waardoor jij weer tijd overhoudt!

Plaats een reactie