Tips voor het vinden

Het belangrijkste onderdeel van het vinden van een huis? Obsessief op Funda! Dagelijks worden er nieuwe huizen toegevoegd, en op drukke markten zijn de mooiste en beste huizen zo weer verdwenen. Het is daarom zaak om altijd vooraan in de rij te staan, en met deze tips komt dat helemaal goed.

1. Volg makelaars op Facebook

Veel makelaars belonen hun social media volgers het eerste met nieuwe huizen. Zij plaatsen nieuw aanbod eerst op bijvoorbeeld Facebook, voordat het op Funda gaat. Zorg dus dat je de belangrijkste makelaars in het gebied waar je wilt kopen kent, en deze volgt op Facebook! Zie onze lijst van grootste makelaars.

2. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Dezelfde makelaars uit punt 1 hebben vaak ook een nieuwsbrief. Een kleine moeite om je daarvoor in te schrijven, en zo ben je in ieder geval zo snel mogelijk op de hoote.

3. Neem een aankoopmakelaar

De meeste makelaars kennen elkaar, en daar maken aankoopmakelaars vaak handig gebruik van. Mooie huizen worden soms niet eens op Funda gezet maar direct van verkopende naar aankopende makelaar doorgegeven. Koop je dus op een drukke markt? Zoals Amsterdam of Utrecht? Dan is een aankoopmakelaar misschien het overwegen waard! Lees hier meer informatie over aankoopmakelaars.