Nieuw huis gekocht en energie vergelijken

Heb je een nieuw huis gekocht? Dan komen daar een heleboel zaken bij kijken. Er zijn allerlei dingen die je moet regelen en één daarvan is energie. Zonder energie ben je immers nergens. Het is hierbij goed op verschillende dingen te letten. Energie vergelijken kan je helpen met het vinden van het juiste energiecontract voor jou.

Type huis

Allereerst is het belangrijk goed in kaart te brengen wat je nodig hebt. Energie wordt namelijk vaak geleverd in combinatie met gas. Heb je beide nodig? Dan sluit je hiervoor een combinatiecontract af. Heb je een nieuwbouwhuis? Dan is de kans groot dat dit huis niet op gas is aangesloten wegens het milieu. Er worden steeds minder huizen op het gas aangesloten om het gebruik hiervan terug te dringen. Informeer hierover dus goed voor je een contract gaat afsluiten.

Inschatting energieverbruik

Elk huis heeft zijn eigen verbruik. Woon je in een appartement met zijn tweetjes en verhuis je daarna naar een vrijstaand huis? Dan kun je natuurlijk rekenen op een hoger verbruik. Er zijn veel online tools die je kunnen helpen met het inschatten van jouw verbruik. Vaak kun je dit meteen doen wanneer je energie wilt vergelijken.

Vergelijken

Energie vergelijken kan online namelijk heel gemakkelijk via de speciale energievergelijkers die hiervoor gebouwd zijn. In zo’n energievergelijker voer je je postcode en huisnummer in en je geschatte verbruik. Daarna kun je heel gemakkelijk zien bij welke aanbieder je het goedkoopste uit bent. Dit contract kun je vervolgens via de aanbieder zelf afsluiten vanaf de door jou gewenste datum. Deze datum kan ook in het vooruit liggen. Ben hier dus zeker op tijd mee, dan is het maar vast geregeld en weet je zeker dat je niet zonder stroom hoeft te zitten. Ben je toch laat? Dan kan je vaak ook voor een spoedaansluiting kiezen. Hiervoor betaal je uiteraard wel meer.

Cashback acties

Verhuizen is al duur genoeg, slim is dan ook zeker om goed te kijken welke acties er lopen wanneer je een energiecontract gaat afsluiten. Via veel energievergelijkers is het mogelijk om een cashback korting te krijgen. Dit noemen ze energie aanbiedingen. Dit zijn bedragen van tientallen tot soms wel honderden euro’s (afhankelijk van je verbruik) die je terugkrijgt na het afsluiten van het contract. Dat zijn snel bespaarde euro’s!

Plaats een reactie