Dit zijn de interieurtrends van 2019

Nieuw jaar, nieuwe woontrends. Wanneer je veel interieur-bloggers en designers volgt dan weet je ongetwijfeld al dat er in 2019 veel gaat veranderen tussen de interieurtrends. Maar, om die nieuwe trends te volgen hoef je echt niet je hele interieur om te gooien! In dit artikel geven wij wat inspiratie tips hoe de laatste trends op een simpele en (goedkope) manier kunt toevoegen aan jouw interieur.

Glitter en Glamour

2019 beloofd het jaar te worden van de glitters en bling bling. Bij alle bekende interieurdesigners zien we er wel iets van terug. Opvallend is dat goud vaak de hoofdrol speelt, daarnaast lijkt rose-goud ook onmisbaar. Maar hoe ga je dit opnemen in jouw interieur? Je gaat natuurlijk niet al je muren ineens met een goud-motief behangen. Gelukkig kun je ook met kleine details een heel eind komen. Denk bijvoorbeeld een gouden kussentjes voor op de bank, of wat extra gouden fotolijstjes of spiegelwanden aan de muren ophangen. Goud is een dominante kleur dus met de kleinste details valt het nog steeds op. Zo kun je dus gemakkelijk helemaal bij lopen!

Marmer

Naast goud, is marmer dit jaar ook weer een favoriet. Marmer zien we vooral terugkomen in de keukens en badkamers. Marmer staat bekend om de luxe en koele sfeer die het materiaal creëert met zijn bekende grijs-wit kleuren. Echter, lijkt de donkerbruine variant dit jaar favoriet te worden. Hiermee, creëer je een net wat warmere uitstraling, maar behoud je de luxe en zet je een hele bijzondere en expressieve sfeer neer. De warme aardetinten zijn gemakkelijk te combineren met trendy materialen als natuursteen en met een beton ciré vloer. Een nadeel van marmer is dat er een prijskaartje aanhangt, het is namelijk zeker niet goedkoop.

Colour blocking

In 2018 kregen we al een sneak peak te zien van de colour blocking trend, maar nu lijkt het toch echt door te breken. Met het colour blocking concept combineer je felle kleuren met scherpe contrasten tot gewaagde combinaties zoals bijvoorbeeld azuurblauw en oranje of neon groen en fel geel. Je kiest dus voor twee felle contrastkleuren en voegt deze toe aan je accessoires voor wat vrolijke touches in je huis. Hiermee creëer je een wat speelse en stoere uitstraling die wat weg lijkt te hebben van moderne kunst. Dit is vooral goed te combineren met een industrieel of modern interieur met veel koele en neutrale tinten.

Minimalisme

De minimalisme trend is here to stay! Ook in 2019 leven we onder het motto “less is more”. Het gaat hierbij vooral om het creëren van ruimte. Door af en toe lege plekken en ruimtes over te laten creëer je een gevoel van rust. Om dit effect te creëren gebruik je dus voornamelijk luchtige meubels, ook bijvoorbeeld een inloopkast past goed tussen deze trend. Spelen met ruimte kun je bijvoorbeeld ook doen door meer spiegels op te hangen. Door spiegels te hangen op onverwachte plekken lijkt het alsof de ruimte waarin je bent doorloopt. Het mooiste effect krijg je als je niet precies kunt zien waar de spiegel eindigt en als er dingen voor staan die worden weerspiegeld. Een leuke tip die gemakkelijk (en goedkoop) direct kan toepassen in jouw interieur.

Plaats een reactie